Gotvach.bg»Съвети»Как се почистват сливи?

Как се почистват сливи?

Как се почистват сливи?
Комплект за готвене от 9 части
Качество без компромис:
Комплект за готвене от 9 части
193.84 лв.

Приготвянето на сливи за консервиране, замразяване или готвене винаги отнема повече време от очакваното! Премахването на сърцевината на всеки плод един по един обикновено е досадна задача.

Когато работите с повече от няколко килограма, е хубаво да знаете техниките за по-бързо почистване от костилките на сливите.

Сини сливи

Измийте плодовете много добре и ги сложете в дълбок съд, който ги побира. Вземете купа за костилките и още един голям съд за почистените сливи. Ще ви трябва тънка дървена дръжка или нещо подобно, като идеята ще бъде да избутате костилката от плода. Вземете една слива в ръка и натиснете дървената дръжка във вдлъбнатината на стъблото, като я прокарате по дължината на целия плод. Трябва всеки път костилката да падне от другата страна и да имате изчистено плодче, готово за следващата стъпка на обработката си.

По-дребен вид сливи

Ще са Ви нужни: дълбок съд с плодовете, купичка за костилки, купа за почистените сливи и малък нож, за безопасност може да не режете на ръка, а на дъска. Тук ще трябва да разрежете сливите по ширина или дължина, да ги разделите на две половинки и да отделяте всяка костилка с ръка. Ако се премахват трудно, тогава разрежете плодчетата на четири и така махнете семето. Горният вариант, използващ тънка дръжка, тук може да не е подходящ и да смачка плодовете, вместо те да станат на парчета.

След като са изчистени, сливите могат да се ползват за: - пюрета;

- компоти от сливи;

- пайове със сливи;

- смутита със сливи;

- сладка от сливи;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен