Искате ли да приберете пържола във фризера? Ето как трябва да замразите пържолата си.
Суровата пържола лесно се замразява. Извадете я от опаковката, в която вероятно има твърде много въздух, и я увийте добре. Съхранявайте пържолата в най-студената част на фризера: най-горния рафт.
Как да опаковате пържоли за замразяване?
Важно е да увиете пържолата добре преди замразяване. Увийте около месото поне на два слоя найлоново фолио и след това алуминиево фолио или пергаментова хартия. Увийте плътно месото, като изтласквате възможно най-много въздух от опаковката. Етикетирайте опаковката със съдържанието и датата, за да не загубите представа за годността на пържолата във фризера.
Колко дълго можете да съхранявате замразите пържоли?
За най-добро качество, сочност и текстура използвайте пържолите в рамките на шест месеца след замразяване. Стековете може да бъдат безопасни за по-дълго, до една година. Имайте предвид, че след като размразите пържола или друго месо, не е безопасно да го замразите повторно. Ако не можете да го изядете веднага, пригответе го и след това го замразете отново.
Как да размразите пържола
Размразете пържолата бавно, в хладилника. Колко време ще отнеме това зависи от дебелината и размера на месото, но обикновено срокът е една нощ до около един цял ден. По средата на размразяването извадете пържолата от опаковката, подсушете и поставете в чиния.
Върнете в хладилника до пълно размразяване. Това ще помогне на месото да изсъхне, за да получите най-добрата текстура на пържолата при нейната термична обработка.
С размразеното месо може да приготвите:
- пържоли с гъбен сос.
Коментари