Gotvach.bg»Съвети»Какво представлява локумът?

Какво представлява локумът?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94231891
Какво представлява локумът?

Локумът е суперпопулярно и доста наситено на вкус сладкарско изделие с произход Турция.

Това сладко изкушение датира от около края на 1700-те. Локумът често се дава за подарък на гостите като знак на гостоприемство. В Турция лакомството обикновено се сервира с кафе или чай.

Направата на локума, подобно на много бонбони, започва с кипване на вода със захар, за да се получи захарен сироп.

След това се сгъстява с помощта на царевично нишесте, което го отличава от много дъвчащи бонбони.

В сладкарството се използват флорални нотки като розова вода, портокалов цвят за аромат при направата му. Гладък е и вкусен, като обикновено се предлага в много различни варианти.

Понякога е покрит с шоколад, а не с традиционната пудра захар.

Локумът обаче със сигурност не е здравословна храна. Една малка порция локум от 40 грама съдържа 32 грама захар и нулева хранителна стойност.

Често обаче като добавки се включват ядки като шамфъстък или бадеми.

Локумът обикновено се поръсва с пудра захар, за да не се слепват кубчетата.

Освен любимите рецепти за турски локум популярни и любими са тези локумки и кифлички с локум.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати