Колко калории има в един омлет?

Колко калории има в един омлет?

Омлетът е един от емблематичните представители на френската кухня. Най- просто казано омлетът представлява разбити яйца, изпържени в тиган, които може да бъдат гарнирани със сирене, кашкавал, зеленчуци, гъби или някакъв вид колбас.

Смело може да се каже, че омлетът е най-популярното ястие в света, защото се приготвя бързо, лесно, а освен това е и доста вкусно. Той присъства в още редица национални кухни, където обаче носи други наименования. В испанската кухня той е познат като тортиля или фритата, а в японската кухня – като ому-райсу или ому-соба.

Но преди да метнете разбитите яйца в тигана, може би трябва да разберете колко калории се съдържат в него. Ако сметнем само яйцата и мазнината, една порция отмлет с тегло 100 г носи на организма ни 157 ккал.

Но не бива да забравяме, че при приготвянето му обикновено се добавят и доста странични продукти, които могат доста да наклонят везните в посока редовни занимания във фитнеса. Порция от 100 г омлет с лук и бекон вече има 230 ккал., а омлет със сметана и топено сирене ще ви донесе цели 320 ккал.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати