В случай че нямате много опит в кухнята, крем-супите са чудесно начало на вашата кулинарна практика.
Ако се чудите какви домати са най-подходящи за пасирана доматена супа - консервирани или пресни... и какъв сорт, ето отговорът.
Истината е, че това няма да промени осезаемо вкуса на вашата доматена супа. Все пак, препоръчваме ви да използвате за доматени супи домати сорт Рома или сливови домати, като по възможност подберете узрелите и меките сред тях.
Въпреки че в много рецепти се използват консервирани домати, добре е, ако можете да се снабдите със свежи, градински домати, за да бъде доматената супа възможно най-вкусна и полезна.
Ако желаете по-фина текстура, обелете доматите преди да ги пасирате. Запазете обаче техните семки, защото спомагат за по-богат и наситен вкус.
Независимо дали ще ги пасирате за гаспачо, сос болонезе или пък ще приготвите с тях лютеница, няма да сбъркате, защото освен всичко друго, доматите са и ценен източник на витамини А и Ц.
А когато знаете какви домати да използвате за доматена супа, можете лесно и бързо да приготвите:
- доматена супа с месо;
Коментари