gotvach.bg»Съвети»Колко време се варят рохки яйца?

Колко време се варят рохки яйца?

Колко време се варят рохки яйца?

Колко време се варят яйцата? Много хора си задават този въпрос, защото е много неприятно да обелим яйцето и да се окаже, че то съвсем не е сварено. Отговорът на въпроса обаче не е напълно еднозначен, защото минутите за варенето зависят както от размера на яйцето, така и от това дали ще го сложим в студена вода или ще го сложим във вече врящатата вода. А колко време се варят рохките яйца? Ако не обичате твърдо сварени яйца и искате да са по-рохки, трябва да знаете, че времето за варене на рохки яйца е много по-малко.

Ако искате жълтъкът на яйцето да е течен, а белтъкът да е рохкав, яйцето се вари 3 минути, ако е поставено в студена вода и е завирало постоянно, или 5 минути, ако сте псотавили яйцето директно във вряща вода.

Ако искате твърд белтък и рохкав жълтък, сложете за 4 минути в студена вода и изчакайте да кипне, или за 6-7 минути във вряща вода. Ако пък искате твърд белтък, но полурохкав жълтък, сложете за 5-6 минути в студена вода и за 8-10 минути във вряща вода. Всичко зависи от индивидуалните ви предпочитания и това колко рохкаво искате да е яйцето. Имайте предвид, че тези минути са валидни за средно по размер яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
Общо 5 гласували
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати