gotvach.bg»Съвети»Колко време се варят рохки яйца?

Колко време се варят рохки яйца?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
5651648k
Колко време се варят рохки яйца?

Колко време се варят яйцата? Много хора си задават този въпрос, защото е много неприятно да обелим яйцето и да се окаже, че то съвсем не е сварено. Отговорът на въпроса обаче не е напълно еднозначен, защото минутите за варенето зависят както от размера на яйцето, така и от това дали ще го сложим в студена вода или ще го сложим във вече врящатата вода. А колко време се варят рохките яйца? Ако не обичате твърдо сварени яйца и искате да са по-рохки, трябва да знаете, че времето за варене на рохки яйца е много по-малко.

Ако искате жълтъкът на яйцето да е течен, а белтъкът да е рохкав, яйцето се вари 3 минути, ако е поставено в студена вода и е завирало постоянно, или 5 минути, ако сте псотавили яйцето директно във вряща вода.

Ако искате твърд белтък и рохкав жълтък, сложете за 4 минути в студена вода и изчакайте да кипне, или за 6-7 минути във вряща вода. Ако пък искате твърд белтък, но полурохкав жълтък, сложете за 5-6 минути в студена вода и за 8-10 минути във вряща вода. Всичко зависи от индивидуалните ви предпочитания и това колко рохкаво искате да е яйцето. Имайте предвид, че тези минути са валидни за средно по размер яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
Общо гласували: 5
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати