Gotvach.bg»Съвети»Как се оправя прекалено гъстата супа?

Как се оправя прекалено гъстата супа?

Как се оправя прекалено гъстата супа?

И на най-опитната домакиня може да се случи да се разсее и да открие, че супата се е сгъстила прекалено много. Но това не е болка за умиране, защото има различни начини за оправяне на прекалено гъстата супа.

Как точно да се оправи прекалено гъстата супа зависи главно от това каква е супата, която ще се разрежда. За зеленчукова супа е правилно да се вземе едно кубче зеленчуков бульон и 1 литър вода.

Бульонът се разтваря във водата и се слагат да кипнат. После самата супа се разрежда с него, връща се на котлона, докато кипне и се разбърква добре.

При супа от пилешки дреболии или пилешко месо се прекалено гъстата супа се поправя с един пилешки бульон смесен с половинка зеленчуков бульон и литър вода. По същата процедура се кипва първо бульонът, добавя се в супата и отново се кипва цялата супа.

Когато трябва да оправим прекалено гъста супа свинска или телешка супа, се процедира със зеленчуков бульон само. Едно и половина кубче бульон се кипва с литър вода. Процедурата е същата.

Прекалено гъстата агнешката супа се разрежда само вода със сол, девисил и малко червен пипер. При гъбената супа разреждането е само със един гъбен бульон и литър вода.

Най-важното е винаги да наливате врящия бульон в супата,която обаче да е винаги със стайна температура. Супата не трябва да е от хладилника, защото, ако има застройка, ще се пресече.

При нужда може да се добавят допълнително подправки, като това трябва да стане преди завирането на цялото количество супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати