Какво да ядем след консумация на чесън?
What to Eat After Eating Garlic?Šta da jedete nakon konzumacije belog luka?
gotvach.bg»Съвети»Какво да ядем след консумация на чесън?

Какво да ядем след консумация на чесън?

Какво да ядем след консумация на чесън?

Чесънът е храна, която допълва вкусовите качества на редица рецепти. Той има широко разпространение, тъй като придава специфична екзотичност на ястията и ги дарява със страхотни аромати.

Вкусът на чесъна обаче коства загубата на свежия дъх след хранене.

Добрата новина е, че можете да се лишите от този дискомфорт с помощта на някои продукти. Ето кои са храните след консумация на чесън:

Зеленчуци

Някои зеленчуци имат свойството да поглъщат миризмата на чесън. Такива са гъбите, лимоните, морковите и картофите. След консумацията на чесън просто можете да изядете един от тези зеленчуци. Те веднага ще поемат миризмата на чесън и ще възвърнат свежестта във вашата уста.

Зеленолистните зеленчуци също са ефикасно средство в преборването на неприятния дъх. Такива са кодриандърът, магданозът, прясната мента. За целта е достатъчно да изядете само едно листо от тях и ще премахнете дискомфорта от нежелания дъх в устата.

Мента

Ментовият чай е друго средство, с което може да елиминирате усещането на чесън в устата си. За целта можете да си сварите 1 чаша чай, която да изпиете след хранене. За отрицателно време ще усетите как вашият дъх ще се освежи чувствително.

Дъвка

Ако сте хапнали нещо вкусно с чесън, дъвката е познат метод за преборване на нежелания дъх. След хранене ви е необходима една дъвка и вашият дъх ще се подобри значително, ако сте яли чеснова супа или чеснови хлебчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати