Gotvach.bg»Съвети»Как се съхранява синьо сирене?

Как се съхранява синьо сирене?

Как се съхранява синьо сирене?

Сиренето е продукт, който заема централна роля в света на кулинарията. Този млечен продукт притежава високи хранителни и вкусови качества, които му осигуряват широко приложение в кухнята и мнозина почитатели.

Съществуват различни видове сирена, които имат характерни вкусови особености. Такова например е синьото сирене, към което спадат известните Рокфор, Горгонзола, Стилтън и др.

Този вид сирене има по-специфичен вкус и външен вид, но представлява истинско изкушение за ценителите на храната. Ето обаче как трябва да се съхранява синьото сирене, така че да запази максимално дълго своя вкус:

Независимо от вида сирене, винаги важи едно ключово условие по отношение на съхраняването – сирената трябва да се съхраняват в хладилното отделение за зеленчуци.

В случай, че не разполагате с такова, то можете да ги поставяте в средната част на хладилника, но се старайте да бъдат разположени възможно най-навътре. Това е важно, тъй като сирената се нуждаят от постоянна температура за своето съхранение. Пространството в близост до хладилната врата обикновено е с по-променлива температура.

За синьото сирене по-голяма особеност е, че се препоръчва неговото съхраняване да бъде в найлоново фолио. След всяко консумиране фолиото трябва да се подменя с ново. Това се прави с цел да се предотврати замърсяването на млечния продукт и да се избегне контакта с други бактерии, които да изменят неговите вкусови данни.

Вижте и някои идеи за:

- салати със синьо сирене;

- супи със синьо сирене;

- сос от синьо сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати