Gotvach.bg»Съвети»Как се готви телешки език?

Как се готви телешки език?

Как се готви телешки език?

Ако обичате телешки език и не знаете как точно да го сготвите - то този съвет е за вас.

Всъщност, приготвянето на телешки език е изключително лесно. Много хора се притесняват да готвят език, той може да стане истинско кулинарно изкушение, ако се сготви правилно.

Ето и кои са петте стъпки, които трябва да спазвате, ако искате да имате перфектен телешки език:

1. Първото нещо, което трябва да направите, е да измиете много добре телешкия език;

2. След това в тенджера се слага вода толкова, че да покрие езика, слагат се също 2 бр. дафинов лист, 2-3 зърна бахар и черен пипер. Добавя се също стрък целина, 2 глави лук и 2 скилидки чесън;

3. Оставя се да готви на средно силен котлон около 3 часа;

4. След като е вече готов, се вади от бульона и се поставя в купа с ледена вода;

5. Когато езикът е напълно изстинал, може много лесно да се обели. Можете да го нарежете на тънки слайсове и да задушите езика в масло и чесън на тиган или пък да го използвате за някоя друга рецепта за език като например:

- паниран език;

- език на фурна.

След като знаете вече как се готви телешки език, ви желаем приятно готвене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати