Ако обичате телешки език и не знаете как точно да го сготвите - то този съвет е за вас.
Всъщност, приготвянето на телешки език е изключително лесно. Много хора се притесняват да готвят език, той може да стане истинско кулинарно изкушение, ако се сготви правилно.
Ето и кои са петте стъпки, които трябва да спазвате, ако искате да имате перфектен телешки език:
1. Първото нещо, което трябва да направите, е да измиете много добре телешкия език;
2. След това в тенджера се слага вода толкова, че да покрие езика, слагат се също 2 бр. дафинов лист, 2-3 зърна бахар и черен пипер. Добавя се също стрък целина, 2 глави лук и 2 скилидки чесън;
3. Оставя се да готви на средно силен котлон около 3 часа;
4. След като е вече готов, се вади от бульона и се поставя в купа с ледена вода;
5. Когато езикът е напълно изстинал, може много лесно да се обели. Можете да го нарежете на тънки слайсове и да задушите езика в масло и чесън на тиган или пък да го използвате за някоя друга рецепта за език като например:
- паниран език;
След като знаете вече как се готви телешки език, ви желаем приятно готвене.
Коментари