Gotvach.bg»Съвети»Как да си направим дижонска горчица?

Как да си направим дижонска горчица?

Как да си направим дижонска горчица?

Дижонската горчица се прави от специални семена, които се смилат. Има случаи, в които горчицата се прави и от цели семена от специално растение, което е от семейство Зелеви - синап.

Това растение може да бъде намерено навсякъде, с изключение на места, където климатът е много горещ. Ако сами смелите семената синап, те ще имат парещ и горчив вкус.

Ако искате все пак да си приготвите дижонска горчица, ето какво ще ви трябва:

- Синапено семе - 100 г

- Портокалов сок - 90 мл

- Ябълков сок - 90 мл

- Сол - 1 ч.л.

- Мед - 1 с.л.

Приготвяне на дижонска горчица

Синапеното семе трябва да бъде измито добре и подсушено.

Залива се с портокалов сок и ябълков оцет.

Разбърква се хубаво и се покрива с фолио.

След това се оставя да набъбне за 8 часа - най-малко.

След това се загрява на умерен котлон и се готви 3 минути, като се бърка постоянно. След това се посолява и се дърпа от котлона;

След като горчицата се охлади, към нея се добавя мед. След това всичко се смила и горчицата е готова.

Вече знаете как сами да си направите дижонска горчица в домашни условия.

А така приготвената горчица може да използвате за:

- предястия с горчица;

- салати с горчица;

- карантия с горчица'

- паста с горчица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати