Gotvach.bg»Съвети»Как да си направим дижонска горчица?

Как да си направим дижонска горчица?

Как да си направим дижонска горчица?
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
22.00 лв.

Дижонската горчица се прави от специални семена, които се смилат. Има случаи, в които горчицата се прави и от цели семена от специално растение, което е от семейство Зелеви - синап.

Това растение може да бъде намерено навсякъде, с изключение на места, където климатът е много горещ. Ако сами смелите семената синап, те ще имат парещ и горчив вкус.

Ако искате все пак да си приготвите дижонска горчица, ето какво ще ви трябва:

- Синапено семе - 100 г

- Портокалов сок - 90 мл

- Ябълков сок - 90 мл

- Сол - 1 ч.л.

- Мед - 1 с.л.

Приготвяне на дижонска горчица

Синапеното семе трябва да бъде измито добре и подсушено.

Залива се с портокалов сок и ябълков оцет.

Разбърква се хубаво и се покрива с фолио.

След това се оставя да набъбне за 8 часа - най-малко.

След това се загрява на умерен котлон и се готви 3 минути, като се бърка постоянно. След това се посолява и се дърпа от котлона;

След като горчицата се охлади, към нея се добавя мед. След това всичко се смила и горчицата е готова.

Вече знаете как сами да си направите дижонска горчица в домашни условия.

А така приготвената горчица може да използвате за:

- предястия с горчица;

- салати с горчица;

- карантия с горчица'

- паста с горчица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен