Дижонската горчица се прави от специални семена, които се смилат. Има случаи, в които горчицата се прави и от цели семена от специално растение, което е от семейство Зелеви - синап.
Това растение може да бъде намерено навсякъде, с изключение на места, където климатът е много горещ. Ако сами смелите семената синап, те ще имат парещ и горчив вкус.
Ако искате все пак да си приготвите дижонска горчица, ето какво ще ви трябва:
- Синапено семе - 100 г
- Портокалов сок - 90 мл
- Ябълков сок - 90 мл
- Сол - 1 ч.л.
- Мед - 1 с.л.
Приготвяне на дижонска горчица
Синапеното семе трябва да бъде измито добре и подсушено.
Залива се с портокалов сок и ябълков оцет.
Разбърква се хубаво и се покрива с фолио.
След това се оставя да набъбне за 8 часа - най-малко.
След това се загрява на умерен котлон и се готви 3 минути, като се бърка постоянно. След това се посолява и се дърпа от котлона;
След като горчицата се охлади, към нея се добавя мед. След това всичко се смила и горчицата е готова.
Вече знаете как сами да си направите дижонска горчица в домашни условия.
А така приготвената горчица може да използвате за:
- предястия с горчица;
- паста с горчица.
Коментари