Ако се чудите дали можете да си направите сладко с нерафинирана тръстикова захар, отговорът е да. Когато имате много добре узрели плодове, като например сливи, можете да си направите сладко с тях, без да използвате рафинирана бяла захар.
Тя може да бъде замесена с нерафинирана тръстикова захар. Всичко, което ще ви е нужно, са много добре узрели плодове, около 1.200 кг и нерафинирана тръстикова захар, чието количество е 500 г.
Първата част за направата на това сладко е да измиете плодовете, които ще използвате много добре. За целта накиснете плодовете в купа с вода за 30 минути.
- Преди плодовете да бъдат приготвени, трябва да се направят две неща, за да се провери консистенцията на сладкото:
- Слага се чиния във фризера с няколко лъжици от сладкото, за да се провери неговата консистенция, когато е охладено;
- Другото, което трябва да се направи, е стерилизацията на бурканите и капачките;
А ето как да приготвите и самото сладко с кафява захар:
- Плодовете се изваждат от купата с вода. Измиват се много добре и се подсушават с чиста кърпа;
- След това се почистват от костилки или семки, ако има такива, и се нарязват на малки парчета;
- След това в голяма купа се слагат плодовете и се посипват с тръстиковата захар;
- След като престоят, ги прехвърлете в тенджера и изчакайте да заврат, без да ги похлупвате с капак;
- Готвенето на плодовете отнема между 45 минути и час, това зависи от плода, който сте избрали;
- Когато домашното сладко достигне до желаната от вас консистенция, можете да го дръпнете от котлона;
- Разпределя се, още докато е горещо, в приготвените буркани и се затварят плътно с капачки;
- Важно е бурканите също да са горещи, защото ако сложите горещо сладко в студени буркани, те ще се спукат;
- Сладкото с кафява захар се оставя да изстине на стайна температура. Не е нужно да го охлаждате по някакъв начин.
По този начин с нерафинирана тръстикова захар може да приготвите:
Коментари