За какво месо се ползва розмарин?

За какво месо се ползва розмарин?

Розмаринът е изключително ароматна подправка, която се използва за ароматизиране на ястията от най-дълбока древност. Най-много се използва в испанската, френската и италианската кухня, но набира все по-голяма популярност и в нашата страна. Розмаринът може да се похвали със силен аромат и пикантен привкус. Добавя се в различни ястия, но е перфектен за овкусяване на месо. Но към кои меса да добавяме розмарина?

Розмаринът се използва за овкусяване на ястия с пилешко месо, агнешко месо, риба и телешко месо. Рядко се добавя към свинско месо, защото не отива много добре на вкуса му, но все пак всичко е въпрос на индивидуални предпочитания. Розмаринът придава на заешкото изключително приятен аромат.

В средиземноморската кухня в рецептите с агнешко и заешко месо почти задължително присъства и розмарин. Подправката често се използва и за приготвяне на маринати за различните видове месо.

Розмаринът може да се използва в комбинация с масло и магданоз, като с полученото билково масло се маже пилето или пък се напъхва в малки разрези, които са направени в месата. Не комбинирайте розмарина с дафинов лист, защото двете подправки не се комбинират добре.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати