Gotvach.bg»Съвети»Кое е най-доброто брашно за пица?

Кое е най-доброто брашно за пица?

Пицата е вероятно едно от най-великите творения на италианците, редом с пастата. На латински питка, пицата се превръща в световен феномен в кулинарията, без дори да представлява трудна рецепта за приготвяне.

Качествената пица се познава по тънкия блат тесто и пищните хрупкави краища.

За да постигнете подобна текстура на вашата пица, то най-важният фактор е тестото и начинът на неговото приготвяне. За да имате достатъчно добро тесто за своята пица, то трябва да подберете най-подходящото брашно.

Кое е най-правилното брашно за приготвяне на пица

За какво да следите? Макар всяко брашно да изглежда идентично, то е добре да знаете че съществуват тънки разлики, които обаче могат да рефлектират върху успеха на вашата пица.

Всяко брашно има различна текстура, като например брашното за сладък десерт като тортата е фино и меко, докато хлебното брашно е с по-твърда структура.

Тази разлика се дължи на количеството глутен, намиращо се в брашното. Меките брашна за сладки ястия са с ниско съдържание на глутен от 8 до 10%.

Хлебното брашно има високо съдържание на глутен от 12 до 14.

Най-доброто брашно за тесто на пица зависи и за резултата, който желаете да постигнете.

Ето най-препоръчителните избори за успешно тесто за пица:

- Многофункционално брашно, подходящо за тънки и за по-дебели пици;

- Капуто кашкавал брашно тип 00, подходящо за тънки пици в средата и издути краища.

С тях може да приготвяте винаги успешно любимата си пица Капричоза или пица Маргарита.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати