Пицата е вероятно едно от най-великите творения на италианците, редом с пастата. На латински питка, пицата се превръща в световен феномен в кулинарията, без дори да представлява трудна рецепта за приготвяне.
Качествената пица се познава по тънкия блат тесто и пищните хрупкави краища.
За да постигнете подобна текстура на вашата пица, то най-важният фактор е тестото и начинът на неговото приготвяне. За да имате достатъчно добро тесто за своята пица, то трябва да подберете най-подходящото брашно.
Кое е най-правилното брашно за приготвяне на пица
За какво да следите? Макар всяко брашно да изглежда идентично, то е добре да знаете че съществуват тънки разлики, които обаче могат да рефлектират върху успеха на вашата пица.
Всяко брашно има различна текстура, като например брашното за сладък десерт като тортата е фино и меко, докато хлебното брашно е с по-твърда структура.
Тази разлика се дължи на количеството глутен, намиращо се в брашното. Меките брашна за сладки ястия са с ниско съдържание на глутен от 8 до 10%.
Хлебното брашно има високо съдържание на глутен от 12 до 14.
Най-доброто брашно за тесто на пица зависи и за резултата, който желаете да постигнете.
Ето най-препоръчителните избори за успешно тесто за пица:
- Многофункционално брашно, подходящо за тънки и за по-дебели пици;
- Капуто кашкавал брашно тип 00, подходящо за тънки пици в средата и издути краища.
С тях може да приготвяте винаги успешно любимата си пица Капричоза или пица Маргарита.
Коментари