Как да печем правилно бутертесто?
How to Properly Bake Puff Pastry?Kako da pravilno pečete lisnato testo?
gotvach.bg»Съвети»Как да печем правилно бутертесто?

Как да печем правилно бутертесто?

Когато ви липсва достатъчно въображение, но все пак трябва да сготвите нещо на трапезата, то тогава бутер тестото е перфектният резервен план.

С бутертестото можете да експериментирате и да вкарате различни продукти, като накрая винаги ще получите тестено ястие, което да замести приготвянето на по-сложни рецепти. Бутер тестото е подходящо за приготвяне на тестени ястия като пици, баници, мекици, сладкиши и т.н.

За да приготвите качествено и вкусно ястие с бутер тестото, то е необходимо да сте запознати с някои тънкости при неговото приготвяне. Един от най-съществените фактори е печенето.

Как правилно да изпичате бутер тестото и какво трябва да знаете? Вижте повече в следващите редове:

Изпичане в тава

Ако запичате бутер тестото в тава, то е необходимо да знаете, че не се налага предварително омазняване. Достатъчно е да напръскате повърхността със студена вода или да подложите хартия за печене.

Залепване на краищата на бутер тестото

Ако искате да залепите краищата на бутер тестото, то те се долепват чрез мазане с вода и притискане.

Изпичане във фурна

Изпичането на бутер тестото във фурна трябва да стане само с предварително загряване на 200 градуса. В противен случай, тестото няма да се надигне и няма да се сдобие със златист цвят.

Изпичане с плънка

Ако смятате да вкарате плънка в тестото, то е препоръчително първо да изпечете леко тестото, след което да сложите плънката, и тогава да запечете докрай. Противното мое да доведе до разтичане на плънката и омекване на тестото.

След като знаете как правилно се пече бутертестото, вижте някои идеи за:

- бутерки;

- бутер пай;

- бутер кифлички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати