Бутер тестото е страхотна алтернатива, когато ви липсват идеи, а все пак се налага да сготвите нещо вкъщи. Рецептите с бутер тесто са разнообразни и можете лесно да намерите приложение на излишните продукти в хладилника, като пак ще постигнете задоволителен резултат.
Съхраняването на бутер тестото е казус, който вълнува домакините, когато искат да отложат неговата употреба или пък да използват само част от него. Ето как и колко можете да съхранявате бутер тестото у дома:
Замразено или охладено бутер тесто
Можете да удължителите срока на закупеното бутер тесто от магазина до няколко месеца. Вариантите за съхранение са фризерът, където тестото ви може да престои до 6 месеца, без да загуби от качествата си.
В обикновен хладилник тестото може да се съхранява между 1-3 месеца.
За да го съхраните правилно, то е необходимо да поръсите всяко парче с брашно и да го поставите в найлонов плик, който да завържете непосредствено преди поставяне в хладилното помещение.
Приготвено бутер тесто
Вторият случай е когато вече сте приготвили ястие с бутер тестото, но искате да го съхраните за по-дълъг период. В този вариант няма как да замразите тестото, защото това ще похаби вкусовите и хранителните качества на изделията.
Можете да съхраните тестените ястия на прохладно място, като ги увиете или сложите в кутия. Препоръчително е да не отлагате консумацията с повече от няколко дни.
Вижте и някои идеи за: бутер банички, бутер пай и бутер кифлички.
Коментари