Какво съдържа пуешкото месо?
What Does Turkey Meat Contain?Wat bevat kalkoenvlees?
gotvach.bg»Съвети»Какво съдържа пуешкото месо?

Какво съдържа пуешкото месо?

Какво съдържа пуешкото месо?

Пуешкото месо се нарежда сред най-полезните и здравословни видове меса. Неслучайно то е консумирано особено интензивно като част от менюто на спортуващите хора.

Пуйката е традиционен символ на американската и мексиканската култури, като обикновено се свързва с прочутия Ден на Благодарността. По-късно обаче пуешкото месо се прославя по цялото земно кълбо, като днес неговите най-големи консуматори са Великобритания, САЩ, Канада, Италия, Франция, Израел и Холандия.

Какъв е съставът на пуешкото месо?

Пуешкото месо има богато съдържание на витамини от групата В, протеини и минерали като желязо, цинк, селен и фосфор. Минералите в състава му придават силни антиоксидантни свойства и действат като мощни имунностимуланти.

Хранителните стойности в 100 г от пуешкото месо включват 136 ккал, 3 г ненаситени мазнини, 0 г въглехидрати и 25 г белтъчни.

Витамините в състава на пуешкото месо намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, като някои от тях възпрепятстват развитието на рак и регулират нивата на кръвната захар.

Селенът в пуешкото месо има силно антивъзпалително и антиканцерогенно свойство.

Пуешкото месо има и богато съдържание на протеини, което го прави предпочитан избор в здравословните менюта на спортуващите. Протеинът подсилва чувството на ситост, изгражда мускулната маса и стабилизира нивата на инсулин след хранене.

Пуешкото месо е предпочитано при диети и заради ниското количество на мазнини и калории в сравнение с останалите видове месо.

Вижте някои идеи за приготвянето на пуешкото месо:

- пуешки гърди;

- пуешко на фурна;

- пуешки кюфтенца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати