gotvach.bg»Съвети»Как се замразяват дюли?

Как се замразяват дюли?

Диана ИвановаДиана Иванова
Новак
25166117
Как се замразяват дюли?

Дюлята е много ценен плод, съдържа много витамини, фруктоза, глюкоза, както и много желязо и калций. Плодовете се използват както сурови, така и в компоти с дюли, желета, конфитюри, печени дюли, в туршии, като подправка за месо.

Разбира се, можете да запазите у дома по различни начини, но най-добрият е замразяването. Само това ви позволява да запазите напълно витамините в плодовете.

Как се замразяват дюли

За да замразите дюля, имате нужда от самата дюля, торбички и фризер. Ако имате функция в хладилника - Експресно замразяване, това е много полезна функция, която ви позволява много бързо да наваксате много ниска температура за дълбоко замразяване на храна. И след това фризерът просто поддържа оптималното ниво на температура за съхранение.

И така, дюлята трябва да се измие обилно, мъхът трябва да старателно да се премахне от повърхността. След това оставете дюлята да изсъхне, влагата ще попречи на доброто съхранение във фризера. Ако нямате време, може да избършете плодовете с мека и чиста памучна кърпа или кухненска хартия.

След това разрежете на 4 части и почистете от семките. Всички развалени части също трябва да бъдат отрязани, замразяването не премахва микробите, то само ще спре развитието им.

Нарежете дюлята на малки парчета (кубчета или резени), поставете я върху дъска на равномерен тънък слой и я поставете във фризера за 2 часа. Включете функцията - Експресно замразяване, ако имате такава.

След изминалото време извадете замразените парчета дюля от дъската, поставете ги в плик, завържете го здраво и ги върнете във фризера за съхранение до следващата реколта. Ако пропуснете частта с първоначалното замразяване, също няма да е проблем.

Можете да замразите дюлята на порции, например в пластмасови кутии или малки торбички, можете да замразите смесена с други плодове като круши и ябълки.

Замразените дюли могат да се използват за компоти, пайове с дюли, пюрета, за печене, като добавка към кремсупи и гарнитури, както и за любимите ни есенни сладкиши с дюли.

Вижте още какво съдържа дюлята, как да съхраняваме дюли и защо да ядем по-често дюли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати