Gotvach.bg»Съвети»Как се разбива суха сметана?

Как се разбива суха сметана?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
243
Как се разбива суха сметана?

Сметаната представлява млечен продукт, който притежава високо съдържание на мазнини. Може да бъде както на животинска, така и на растителна основа. Намира широко приложения в кулинарията, а най-разпространените видове сметана са готварска, заквасена, сладкарска, бита и суха.

Сухата сметана всъщност е сметана на растителна основа. Може да я откриете лесно в магазините. За да си разбиете суха сметана, трябва да я добавите към необходимото ви количество мляко и след това да я разбиете с миксер. На опаковката на всяко пакетче суха сметана има посочена рецептата, по която се приготвя. Обикновено инстантната смес се сипва в купа, долива се посоченото количество прясно мляко/вода и се разбива с миксер, като постепенно се увеличава скоростта му.

Необходимо е да се получи пухкава смес – това не отнема много време, просто разбивайте с миксера, като внимателно движите ръката си. Може да използвате тази сметана за приготвяне на различни напитки и сладкиши.

Важно е да се знае, че не винаги се получава с много гъста консистенция, затова ако ви трябва гъста сметана за сладкиш, най-добре е да се спрете на друг вид сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 3
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен