Лещата е изключително вкусно ястие и както всяко друго - има своите тънкости за приготвяне.
В този съвет няма да говорим за класическата леща, която всички познаваме, а ще говорим за това как се вари червена леща.
За да може да запазим всички полезни вещества в лещата, трябва да знаем как правилно да я сварим. Преди да я сварим обаче, трябва да подготвим предварително червената леща, ето как:
Как се вари червена леща
- Първо, трябва много добре да измиете лещата под студена вода, след това трябва да махнете всички замърсявания, както и наранените зърна. Трябва да махнете и люспите;
- След това лещата се залива с вода и се оставя да се кисне два-три часа. По този начин тя ще набъбне, което ще помогне да се свари по-бързо;
- След това трябва да я отцедите в течността, където е престояла, а след това се залива с топла вода;
- Червената леща се сварява след 10-15 минути.
Червената леща е много добър източник на витамини, минерали и микроелементи и може да се яде от всички, независимо от възрастта. Червената леща е много подходяща и за онези, които искат да имат един по-здравословен начин на хранене, но пък за сметка на това не могат да отделят много време, което да прекарат в кухнята.
Изпробвайте за целта нашите предложения за кремсупа с червена леща или пък салати от леща.
А знаете ли, че дори може да приготвите хляб с червена леща.
Коментари