gotvach.bg»Съвети»Как се изкисва сирене

Как се изкисва сирене

Как се изкисва сирене

Ако обичате много сирене, но не трябва да ядете солени храни, в този съвет ще ви разкажем как можете да го изкиснете /обезсолите/. За да обезсолите сирене, просто трябва да го поставите във вода за няколко часа или един ден.

Можете да го сложите цяло или да го нарежете на парчета, които да се дебели около 2 см. След това трябва да се сложи в кутия, която е добре да бъде стъклена, и се залива с вода.

Така приготвено, накиснатото сирене се слага в хладилника и се оставя, както казахме, или за няколко часа или за едно денонощие. След като това време изтече, пробвайте сиренето и ако още ви е прекалено солено, го оставете да престои в същата вода за още едно денонощие.

Важно е да се знае, че ако желаете да изкиснете една бучка сирене или по-голямо количество, трябва да го оставите да се кисне минимум за 48 часа, като е добре от време на време да сменяте водата;

Ако не ви се чака толкова дълго време, има и по-бърз начин за изкисване на сиренето, а той е следният:

- Нарежете сиренето, сложете го в подходяща кутия или друг съд и го залейте с гореща вода, но в никаъв случай тя не трябва да е вряла. След това затворене кутията или покрийте с фолио съда, в който сте сложили сиренето, и оставете да преседи около 30-40 минути. По този начин по-бързо ще премахнете по-голямата част от солта в сиренето.

Трябва да се знае също, че когато премахнете солта от сиренето, неговата трайност значително се намалява, затова е хубаво да си обезсолявате по малко, колкото да имате за няколко дни. В противен случай, ако изкиснете цяла бучка и не я консумирате в рамките на няколко дни, тя ще се развали.

С изкиснато сирене може да приготвите различни диетични рецепти или салата със сирене.

Вижте още как се прави как се прави домашно сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати