Gotvach.bg»Съвети»Как да си обезсолим сиренето?

Как да си обезсолим сиренето?

MarianeMariane
Джедай
254955
Как да си обезсолим сиренето?

Обикновено сиренето, независимо дали е закупено от магазина или е приготвено у дома, се съхранява в саламура, приготвена от сол и вода, за да запази задълго качествата си.

Но употребата на солени храни е противопоказна за бебета, малки деца, хора с високо кръвно налягане и др. Тогава се налага сиренето да се обезсоли.

Това може да стане най-лесно като се нареже на средни парчета и се постави в съд със прясна вода. След 24 часа в хладилник е готово за консумация.

Когато се налага обезсоляването да се извърши по-бързо, се кипва обикновена вода, с нея се залива сиренето и след 20-ина минути се изплаква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен