Gotvach.bg»Съвети»Как да си изпечем кашу?

Как да си изпечем кашу?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Как да си изпечем кашу?

Кашуто е една от най-вкусните ядки. Растението кашу представлява вечнозелено дърво от семейство Смрадликови, известно е още като индийски фъстък или индийско кашу. Интересна подробност е, че ядките, които толкова много обичаме, всъщност не растат вътре в плода на кашуто – т.нар. кашу ябълка, а върху него.

Ядките кашу, които у нас са обикновено се поднасят като мезе за високоалкохолни напитки, са обвити в двойна черупка (корпус), която съдържа алерген – анакардична фенолна киселина. За щастие тя се разрушава при правилно печене на кашу.

Препоръчва се ядките кашу да се пекат на открито, защото в процеса на печене се отделя дим, съдържащ урузиол, който може да причини тежки, животозастрашаващи състояния.

У нас кашуто се предлага готово изпечено и в суров вид, под формата на обелени от кората ядки. Суровото кашу сравнително лесно може да се изпече във фурна или в микровълновата фурна.

Суровото кашу се навлажнява леко, поръсва се със сол и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути, като на всеки 5-6 минути ядките се разбъркват. Времето за печене на кашу в микровълнова фурна с мощност 800 W е около 3.5 минути, като разбъркването трябва да бъде на всяка минута.

Освен като вкусно мезе за уиски, кашуто може да бъде използвано и при приготвянето на различни ястия. Рецепти за приготвянето на десерти с кашу или сирене от кашу можете да откриете на нашия сайт.

Научете също за какво е полезно кашуто, как се прави мляко от кашу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати