Сладкишите и тортите с маслен крем са обичана от всички класика в домашните десерти. В дебелите кулинарни книги и интернет пространството има десетки рецепти за приготвянето на маслен крем, които обикновено завършват с думите: „разбийте маслото със захарта на пяна“.
Звучи лесно на пръв поглед, но за хората, които никога не са приготвяли десерти, по-сложни от баница със сирене или обикновен кекс, липсата на инструкции как се разбива масло на пяна може да се окаже доста стресираща.
Ето защо ще ви кажем как точно се разбива масло на пяна. За целта ви трябва меко масло със стайна температура и захар, за предпочитане пудра захар. Маслото се нарязва на кубчета и се смесва със захарта в дълбока купа.
С миксер на най-ниска скорост продуктите се разбиват до пълното им смесване, след което миксерът се включва на най-висока скорост и маслото се разбива около 1 минути, докато се получи лек крем с консистенцията на каймак.
В случай, че маслото се втечни твърде много при приготвянето на крема, трябва да го приберете в хладилник за 15-20 минути.
Коментари