Gotvach.bg»Съвети»С какво се сервира шампанското?

С какво се сервира шампанското?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
564164
С какво се сервира шампанското?

Шампанското е пенливо вино, което безспорно е една от най-изисканите напитки в света. Хармонията на вкуса на шампанското се допълва от някои храни, но знаете ли кои са те?

Шампанското може да се поднесе с риба и морски дарове. Съчетава се много добре със студени предястия от морски дарове – може да са салати, плата или хапки. Комбинацията от сурови миди, черен и червен хайвер с шампанско е изключително изискана. Няма да сбъркате, ако поднесете сирена с шампанското. Те могат да бъдат меки или твърди, всичко зависи от предпочитанията ви. Пилешкото и пуешкото месо също си подхождат с бялото газирано вино.

Шампанското може да се поднесе и с плодове. Освен с класическата комбинация с ягоди, може да го поднесете с всякакви други плодове, плодови салати. Сухото шампанско си хармонира добре с кайсии и праскови.

Освен с какво ще поднесете шампанското, много е важно да обърнете внимание и някои други неща. Задължително сервирайте шампанското охладено в специални чаши. При отварянето на бутилката хванете здраво тапата и размърдайте бутилката, като я държите здраво. Отворете бавно тапата, като не е необходимо да я гърмите, а само трябва да се чуе характерния пукот. Разливането на напитката трябва да е внимателно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен