Gotvach.bg»Съвети»Какво представляват свинските бузи?

Какво представляват свинските бузи?

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
15272k
Какво представляват свинските бузи?
Снимка: Зори

Свинските бузи са парчета месо от главата на прасе. Намират се отстрани отдясно и отляво на муцуната. Тъй като тази част от главата на прасето съдържа дъвкателни мускули, месото в тази част съдържа съответно дълги влакна с голямо количество съединителна тъкан и мазнини.

Свинските бузи са състоят от редуващи се слоеве месо и мазнина. Бузите са доста нежен и сочен продукт.

Как се готвят свински бузи

Тъй като свинските бузи са много мазни, задушаването или варенето отнема много време. В зависимост от структурата на парчето този процес може да отнеме до два часа. Едва тогава се разкрива характерният вкус. Поради тази причина най-често се използват като добавка към обилни ястия като супи и яхнии.

Свинските бузи се използват в средиземноморски рецепти, където се пържат с подправки.

Как се съхраняват свински бузи

Най-често свинските бузи се продават в осолена и варена форма, така че - като свинския бут - могат да се съхраняват доста дълго време - в хладилника при 7 °C за около пет дни.

Разбира се, свинските бузи могат да бъдат замразени и съхранявани по-дълго, след което трябва да се размразят в хладилника.

В международните гурме ресторанти свинските бузи отдавна са се утвърдили като необичаен хранителен продукт, който обаче се приготвя като първокласна рецепта. Там свинските бузи се варят или пържат със скъпи, а в някои случаи и с екзотични подправки и се сервира с избрани зеленчуци.

Вижте още как да направите вкусни свински бузи.

Ако ли пък имате любопитство, трябва да знаете и как се готви свинско коремче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 3
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати