Бифидното мляко заема специално място при киселите млечни продукти. Това мляко в допълнение към пробиотиците съдържа и фибри.
Бифидното мляко е витаминна бомба, която помага за правилното функциониране на храносмилателната система, укрепва имунната система, понижава нивата на холестерола в кръвта и освен това приятно засища.
Какво представлява бифидуса в киселото мляко
Бифидусът е вид полезна бактерия, известна още като Bifidobacterium. Това е вид пробиотици, които ще намерите във ферментирали храни, като кисело мляко. Може да разпознаете тази съставка от името Bifidus regularis, което е търговско наименование, запазено от компанията за кисело мляко Данон (Danonе), за тяхната линия кисело мляко Активиа (Activia).
Консумацията на кисело мляко или други храни, които имат бифидус, може да помогне за подобряване на вашето здраве отвътре и отвън.
Смята се, че като щам пробиотици Бифидус помага за:
- регулиране на храносмилателната система;
- подобряване на симптомите на синдрома на раздразнените черва (IBS);
- стимулиране на имунната система;
- насърчаване на загубата на тегло;
- подобряване на някои непоносимости към храни ;
- предотвратяване на екзема;
- понижаване на нивата на холестерола;
- стомашни язви.
Вижте още какво е ацидофилно мляко.
Коментари