Млякото е незаменима част от нашия живот. То доставя безценни хранителни и вкусови ползи, които спомагат за пълноценното функциониране на нашия организъм.
Свойствата на млечните продукти стават и предпоставка за разнообразяване на рецептите с тях. Появяват се различни млека, съставени от определени продукти като бадем, лешник, кокос и др.
На съвременния пазар вече се предлага разнообразие от видове млека, които да спомогнат в намирането на определени ползи.
Ацидофилното мляко е вид кисело мляко с по-гъста консистенция.
Какво трябва да знаете за ацидофилно мляко
Ацидофилното мляко е вид пастьоризирано мляко, създадено чрез специфична бактерия Лактобацилус ацидофилус. За него е характерна високата консистенция, както и специфични вкусови качества.
То се различава от другите млечнокисели продукти по начина на производство и своя състав.
Ацидофилното мляко може да се съхранява до седмица в хладилник за разлика от промишленото, което трае по-дълго време.
Сред основните ползи на ацидолфно мляко е, че има тонизиращ ефект, като неговата консумация придава тонус, премахва изтощението и преборва анемията.
Млякото е и богат източник на витамини от групата В, заради които оказва благоприятно влияние върху централната нервна система.
Ацидофилното мляко е полезен продукт и при случаи на патологични състояние. То е подходящо за консумация от хора с диабет, бъбречни, инфекциозни и чернодробни заболявания.
Този вид млечен продукт е подходящ за направата на шейкове, смутита и здравословни десерти.
Коментари