Какво ни води до нервен срив?

Какво ни води до нервен срив?

Умората, тревожността и непрекъснатият стрес, които постоянно се пренебрегват, могат да прераснат в по-сериозен проблем и да доведат до нервен срив. Какви обаче са причините за изпадане в нервен срив и има ли някакви предупредителни знаци, че ще попаднем в това състояние?

Няколко са нещата, които могат да ни подскажат за приближаващия срив. Това са постоянно желание за усамотение, повишено желание за пиене на алкохол и тютюнопушене, липса или пълна невъзможност за концентрация.

Ако навреме не се обърне внимание на проблема, може да се стигне до много тежко състояние, при което дори се появяват мисли и опити за самоубийство. Нервният срив е проблем, който не бива да се пренебрегва. Човекът не бива да се затваря в себе си и да осъзнае, че търсенето на помощ не е срамно, а дори показва сила и решителност да се реши проблемът.

Близките на дадения човек също трябва да направят всичко възможно да му помогнат да преодолее проблемния момент. Те трябва да се отнасят спокойно към него и да не се сърдят, ако той ги обиди, да му отделят много внимание и да не позволяват да се чувства сам.

За да не се стига до нервен срив, най-добре е при първите признаци за психологичен дискомфорт да се вземат мерки. Хубаво е да се избягва претоварването и винаги да се намира време за почивка, релаксация и срещи с приятели.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати