Gotvach.bg»Съвети»Как се пекат динени семки?

Как се пекат динени семки?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94229884
Как се пекат динени семки?

Динята е изключително полезен летен плод, който съдържа много хранителни вещества. С ниско съдържание на калории е и е без мазнини. Семената, които се съдържат в динята, са също така заредени с основни хранителни вещества, като него.

Да не само, че динените семена са напълно годни за консумация, но и са доста вкусни.

Хранителна стойност на семената от диня

Според USDA Food Data Central (Министерството на земеделието на САЩ - Център за данни за храните) 28,35 г., семена от диня съдържат:

калории - 158

протеин - 8 г

мазнини - 13,4 г

въглехидрати - 4,34 г

калций - 15,3 мг

желязо - 2,06 мг

магнезий - 146 мг

фосфор - 214 мг

калий - 184 мг

цинк - 2,9 мг

Семената на динята са влакнести и могат да се пекат, като тиквени семки. Изключително подходящи са за закуска. Самото печене на динените семки не е никак сложно.

Печене на динени семки

- Загрейте фурната на 170 градуса.

- Изсипете измитите и изсушени семена от диня в зехтин и поръсете със сол.

- Поставете върху лист за печене и печете семената за 15-20 минути.

- Охладете върху хартиени кърпи и се насладете на печените динени семки, като ги добавите в супи, салати с диня или просто ги хапнете, като лека закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати