Тофуто е високопротеинова растителна храна, направено от соя. Не съдържа млечни продукти, глутен, холестерол и е веган, така че е подходящо за хората, които имат специални диети.
Често се използва като заместител на месото във вегетариански и вегански храни.
Тофуто е с високо съдържание на протеини, но с ниско съдържание на мазнини и въглехидрати.
Тофуто е изключително универсален продукт. Няма много вкус само по себе си, така че придобива вкуса на всичко, с което се сготви.
Можете да намерите на пазара тофу в екстра-твърди, твърди, средни и меки текстури.
Тофу, което е по-твърдо, има по-високо съдържание на калории и осигурява повече хранителни вещества, защото съдържа по-малко вода.
По-мекото тофу има по-високо съдържание на вода и по-малко калории, въглехидрати, протеини и мазнини.
В 126 грама сурово и твърдо тофу се съдържат:
Калории: 181
Мазнини: 11 g
Натрий: 17.6 mg
Въглехидрати: 3.5 g
Фибри: 2.9 g
Протеин: 21.8 g
Калций: 861 mg
Манган: 1.5 mg
Селен: 21.9 mcg
Желязо: 3.4 mg
Заради състава си тофуто може да помогне за лечение и предотвратяване на метаболитен синдром, рак и други здравословни състояния.
Ако обичате тофу, опитайте задължително и нашите рецепти с тофу.
Коментари