Gotvach.bg»Съвети»Как се сервира и яде бурата?

Как се сервира и яде бурата?

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
1743

Деликатният вкус на буратата е подходящ за всяко ястие.

В Италия буратата често се яде като отделно ястие: намазана със зехтин, поръсена със сол и намазана върху прясно и хрупкаво парче хляб.

Към лакомството със сирене се поднася охладено бяло вино.

Буратата трябва да се сервира на стайна температура, а не направо от хладилника.

Извадете прясното сирене от хладилника 30-40 минути преди сервиране, за да се затопли до стайна температура.

Именно в това състояние приятният ѝ вкус и деликатната текстура се разкриват по-добре.

Направете разрез на сиренето, така че нежният пълнеж просто да изтича от нея, осолете, поръсете с черен пипер и със зехтин - в тази форма буратата може да се сервира като самостоятелно ястие.

Може да добавите с ладки домати, рукола и пресен домашен хляб.

Буратата върви с пресни зеленчукови салати или със сладки плодове и ядки.

Сиренето често се поставя върху прясно приготвена пица или се сервира с печени зеленчуци.

Буратата не трябва да се добавя към сложни ястия, в противен случай деликатният ѝ кремообразен вкус може да бъде развален.

Също така сиренето губи кремообразния си вкус при прекалено нагряване.

Вижте още идеи за вкусотии с Бурата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати