Всички обичаме прясното охладено месо, но за съжаление то има доста ограничен срок на годност. Дори и месо от прясно заклано животно не може да издържи повече от няколко дни в охладено състояние, защото в него се развиват болестотворни бактерии и плесени, опасни и вредни за хората.
Съгласно родните стандарти можете да съхранявате охладени червени меса до 10 дни в хладилник с постоянна температура от 0 до 4 градуса по Целзий. Ако червеното месо е с кокал или става дума за пилешко месо с кокал, то тогава срокът за съхранение в хладилник става максимум 2 дена.
Охладеното червено месо трябва да се съхранява на температура от 0 до 4 градуса, като температурата във вътрешността на месото не трябва да надвишава 7 градуса.
Ако в този период не сготвите месото, е най-добре да го замразите.
Замразените пилета и червени меса запазват вкусовите си качества за срок от 6 месеца при - 18 градуса, като е най-добре да бъдат замразени шоково и свръхбързо, защото тогава месото ще се увреди в най-малка степен.
Коментари