Раците са едни от най-вкусните представители на семейството на ракообразните. Те често се смятат за синоним на лукс, защото цената им не е особено подходяща за всеки джоб. Но понякога дори и хора, които могат да си позволят да си купят раци, не ги слага на трапезата си, защото ги намират трудни за консумация.
Истината е, че яденето на раци не е съвсем лесна работа, но с правилните инструменти и малко упражнения може да се превърне в истинско удоволствие.
За да се справите като истински професионалист с яденето на рак, трябва да си приготвите щипки за рак, нож и вилица,както и тясна вилица само с два зъба, с чиято помощ ще извадите изключително вкусното месо от краката и щипките.
С помощта на щипки или кърпа хванете рака и придържайки го към чинията, с другата ръка отделете краката от тялото. Старателно изсмучете съдържанието им.
След това хванете тялото на рака и опашката му и я натиснете на края ѝ. Това ще накара черупката му лесно да се пропука и вие безпроблемно да изядете вкусното месо, което се открива пред вас.
След като вече знаете как да се справите с раците, то без проблеми ще приготвите раци с айоли и зелен лук или задушени раци с бяло вино и сметана.
Коментари