Колко време се пече лазаня?

Колко време се пече лазаня?

Лазанята е едно от емблематичните италиански ястия, при чието име устата ни веднага започва да се пълни със слюнка. И въпреки че според много исторически източници лазанята всъщност въобще не е италианско ястие, то тя винаги неизменно ще се свързва с Италия. Всъщност за откриватели на пастата се смятат етруските, китайците, гърците или арабите.

Философски погледнато няма абсолютно никакво значение, кой е измислил лазанята, по-важно е кой ще я приготви, а най-важното е кой ще я изяде.

Приготвянето на лазаня е трудоемко и продължително занимание, но усилията си заслужават, защото нищо не може да се сравни с вкуса на излязла от фурната лазаня с кайма и сос Бешамел.

По-опитните готвачи ще ви разкрият, че времето за печене на съвършената лазаня зависи от това дали я приготвяте с готов или пресни кори, от готварската печка, както и от това колко и какъв вид сос сте ѝ сложили.

В повечето случаи лазанята се изпича до готовност за около 35-45 минути, като точната преценка трябва да се направи на място и е строго индивидуална.

Важно е след изваждането на лазанята от фурната да не бързате за я нарязвате на порции и сервирате, защото ястието има нужда от 20-ина минути да се стегне и ароматите да се усвоят в максимална степен.

Изпитани рецепти за Лазаня Болонезе, Лазаня със спанак и рикота, както и Гъбена лазаня може да намерите на нашия сайт.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати