Свинското сърце е често пренебрегван, но изключително вкусен и питателен деликатес. При правилна подготовка и варене то става крехко и ароматно, освен това свинското сърце е идеално за салати, разядки, супи или основни ястия.
Свинското сърце се вари средно между 1 час и 30 минути до 2 часа, в зависимост от големината и възрастта на животното. По-младите животни и тези, които са отгледани в домашни ферми, обикновено се сваряват по-лесно. За да сте сигурни, че е готово, можете да го прободете с нож – ако влиза лесно и месото е меко, сърцето е сварено.
За по-ароматен резултат, варете сърцето в подсолена вода с добавени дафинов лист, зърна черен пипер, лук, морков и целина.
Алтернатива за скъсяване на времето за варене е тенджерата под налягане.
Ако използвате тенджера под налягане, времето за варене се съкращава на 30 до 40 минути.
След като сърцето е сварено, го оставете да изстине леко и го нарежете по желание – на кубчета, ленти или шайби.
Подходящо е за студени предястия, скара, задушаване или дори панировка.
Вижте още колко да варите телешкото сърце. А знаете ли как да почистите телешко и свинско сърце.
Коментари