Варенето на мляко е процес, който ни помага в подготвянето на редица готварски рецепти. Важно е да познаваме неговите особености, за да не рискуваме успеха на нашите ястия.
Когатоварите мляко, най-същественият фактор е съдът, в който сте избрали да го направите. Това е така, защото при избор на неподходящ съд, млякото може да загори и да стане негодно за консумация.
Най-подходящият избор в това отношение е тенджерата с дебело дъно. В тях съществуват минимални рискове млякото да загори. Изберете такива, които са с широка съвместимост и необходимата дълбочина.
Най-предпочитаният материал за подобен съд е двустепенна неръждаемата стомана. Тя има способността да предизвика бърз топлообмен чрез акумулирането на топлина.
Иновациите в кухненските уреди вече предлагат все по-практични варианти. Пример са тенджерите с дисплей за контролиране на желаната температура.
Те ви дават възможност да я настроите лесно и бързо, така че да получите оптимални резултати. Освен това тези нови съдове са изградени, така че между двата им слоя има вода, с помощта на която нищо в тях не може да загори.
Други модернизирани тенджери за варене предлагат звукова сигнализация, с която да разберете, когато вашето мляко е сварено и готово за консумация.
Коментари