Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тънкости при варенето на мляко

Тънкости при варенето на мляко

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
1273k
Тънкости при варенето на мляко

Млякото е много полезно както за възрастни, така и за деца. Този ценен хранителен продукт присъства на трапезата ни често. Трябва да знаете обаче, че има тънкости при варенето на мляко, които ще изброим сега.

1. Добре е да се вари в тенджера с дебело дъно, да не загаря, или пък в такава с двойно дъно;

2. Трябва да имате отделна тенджера, в която да варите само мляко, така няма да поема други аромати на храни;

3. Когато ще варим мляко, трябва да изплакнем тенджерата със студена вода;

4. Ако млякото загори, трябва да го прехвърлим в друг съд, за да не поема лоша миризма на изгоряло;

5. Когато съхраняваме мляко, е добре да го правим в порцеланов или стъклен съд;

6. Прибавянето на малка лъжичка захар към млякото по време на варенето ще предотврати бързото му разваляне;

7. Ако пък прибавим щипка сол, ще го съхраним за по-дълго време;

8. Трябва да го покриваме със стреч фолио, когато го прибираме в хладилник, за да не поема миризми;

9. Загоряла тенджера се измива по-лесно, след като се накисне с топла вода;

10. За да има пък хубав каймак, е добре да се загрее и после да се охлади в друг съд със студена вода;

11. Никога не трябва да използваме алуминиеви съдове, те ще придадат лош вкус на млякото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати