Каква подправка се слага на грах?

Каква подправка се слага на грах?
Снимка: gotvach.bg

Традиционната българска кухня е пикантна, защото е богата на разнообразни подправки. Според кулинарните спецове това не се дължи на каприз, а е необходимост, защото подправките повишават усвояването на храната и подобряват вкуса ѝ.

Разбира се, всяка домакиня има право сама да определя с какво да подправя ястията си, но все пак някои ястия, които се приготвят с точно определени подправки като копър и магданоз за таратор, джоджен и ронена чубрица за боб и др.

Традиционната подправка у нас за грах е копър. Наред със солта и червения пипер, ви съветваме да поръсите готовия грах с малко ситно нарязан копър.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати