Напълнява ли се от приема на магнезий?

Напълнява ли се от приема на магнезий?
Снимка: gotvach.bg

Всекидневно в тялото ни протичат редица динамични процеси и въпреки желанието ни тези процеси да са балансирани и ние да се радваме на добро здраве и здравословно тегло, понякога настъпват различни дефицити на витамини и микроелементи.

Тогава се налага корекции на диетата ни или дори допълнителен прием на хранителни добавки и витамини, за да компенсираме недостига им. Често обаче продължителният прием на витамини може да доведе до плавно покачване на теглото, затова много хора се питат напълнява ли се от приема на магнезий.

Съвременният начин на хранене, който често е нездравословен, както и стреса, на който сме подложени, е причината при все повече хора да се наблюдава сериозен дефицит на магнезий, който, за съжаление, не може да бъде компенсиран само с промяна на хранителните навици.

Сигурни симптоми за недостиг на магнезий са постоянната умора, болките в мускулите, прекалената възбуденост, високо кръвно налягане, трудно заспиване и др., които може да накарат личния ви лекар да ви предпише допълнителен прием на магнезий.

Добрата новина за всички, на които им се налага да приемат допълнителни количества магнезий е, че от него не се напълнява. Дори напротив - по-големите количества на магнезий в тялото ни подпомагат отслабването и поддържането на отлична форма, докато ниските нива буквално блокират топенето на мазнините. Оптималната дневна доза магнезий е между 250 - 1000 мг, съобразена с теглото на пациента, както и с неговите хранителни и двигателни навици.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати