Gotvach.bg»Съвети»Как се почиства сач?

Как се почиства сач?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
24342
Как се почиства сач?

Ястията на сач са едни от най-вкусните, които българската кухня може да предложи. Без значение какво приготвяте на него – месо или зеленчуци – всичко става неустоимо и много ароматно.

Както при всеки други съд обаче, така и сачът изисква добра поддръжка и почистване, за да може ястията винаги да се получават много вкусни. По отношение на почистването на сача има няколко разнопосочни мнения.

Някои твърдят, че той в никакъв случай не се мие, а само леко се забърсва с кърпа или хартия и се прибира до следващото използване. Други смятат този метод за недостатъчно хигиеничен.

Те пълнят сача с вода, слагат го в изключена фурна и постепенно нагряват в продължение на половин час. След това го вадят от фурната, охлаждат и отново изплакват със студена вода. Сачът се подсушава и се прибира.

Имайте предвид, че вторият метод крие сериозен риск от това сачът да се счупи, затова най-добре да се спрете на първия метод. Който и метод да изберете, не забравяйте след всяка употреба да почиствате сача, за да не се наслояват мръсотии и хранителни остатъци.

Вижте и някои апетитни рецепти за сач: Свинско на сач, Вратни пържоли на сач и Зимен зеленчуков сач.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Веселина Константинова
Аз мия сачовете и после ги подсушавам много добре и до сега не съм имала проблем.
2
0