Лозовите сарми как се завиват?

По-странно течение на обстоятелствата, колкото по-малки са лозовите сармички, очевидно толкова и по-вкусни са. Шегата настрана, но лозовите сарми, наред с различните видове зелеви сарми и сарми от лапад са сред най-ценените, обичани и приготвяни ястия от Българската кухня.

Приготвянето на лозови сарми никак не е лесна работа и с малко търпение и старание с това може да се справи абсолютно всеки, дори и пълен новак в кухнята.

Има вкусни лозови сармички с плънка от кайма, както и постни лозови сармички, като общото между тях не е единствено фактът, че са невероятно вкусни, но и начина за тяхното завиване.

Всъщност може би най-трудната задача при приготвянето на лозови сарми е завиването на лозови сарми. А добрата новина е, че всъщност това не е толкова трудно, колкото трудоемко.

Преди същинското завиване на лозовите сарми трябва да приготвите листата. Това става чрез бланширане във вряла подсолена вода и при нужда, начукването им с дървено чукче.

След което лозовите листа се отцеждат и се пристъпва към същинското завиване на лозовите сарми.

Лозовият лист се разстила на дланта с лице към нея, като опаката му страна, трябва да остане отгоре. След това се взима малко от плънката и се слага в основата на листа откъм дръжката.

Навива се веднъж по посока върха, след което се прибират двете страни и се навива отново до получаването на прилично вързопче.

Процесът се повтаря до изчерпването на продуктите, като навитите лозови сарми се поставят плътно една до друга, за да не се разместят и отворят в процеса на готвене.

Ето, че вече знаете как се завиват лозови сарми. Остава само да решите с каква плънка и как да ги приготвите. Вкусни идеи за това може да намерите на нашия сайт, ние ви препоръчваме непременно да опитате приказните Турски лозови сарми, запечени на фурна.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати