Gotvach.bg»Съвети»Лозовите сарми как се завиват?

Лозовите сарми как се завиват?

MarianeMariane
Джедай
254955

По-странно течение на обстоятелствата, колкото по-малки са лозовите сармички, очевидно толкова и по-вкусни са. Шегата настрана, но лозовите сарми, наред с различните видове зелеви сарми и сарми от лапад са сред най-ценените, обичани и приготвяни ястия от Българската кухня.

Приготвянето на лозови сарми никак не е лесна работа и с малко търпение и старание с това може да се справи абсолютно всеки, дори и пълен новак в кухнята.

Има вкусни лозови сармички с плънка от кайма, както и постни лозови сармички, като общото между тях не е единствено фактът, че са невероятно вкусни, но и начина за тяхното завиване.

Всъщност може би най-трудната задача при приготвянето на лозови сарми е завиването на лозови сарми. А добрата новина е, че всъщност това не е толкова трудно, колкото трудоемко.

Преди същинското завиване на лозовите сарми трябва да приготвите листата. Това става чрез бланширане във вряла подсолена вода и при нужда, начукването им с дървено чукче.

След което лозовите листа се отцеждат и се пристъпва към същинското завиване на лозовите сарми.

Лозовият лист се разстила на дланта с лице към нея, като опаката му страна, трябва да остане отгоре. След това се взима малко от плънката и се слага в основата на листа откъм дръжката.

Навива се веднъж по посока върха, след което се прибират двете страни и се навива отново до получаването на прилично вързопче.

Процесът се повтаря до изчерпването на продуктите, като навитите лозови сарми се поставят плътно една до друга, за да не се разместят и отворят в процеса на готвене.

Ето, че вече знаете как се завиват лозови сарми. Остава само да решите с каква плънка и как да ги приготвите. Вкусни идеи за това може да намерите на нашия сайт, ние ви препоръчваме непременно да опитате приказните Турски лозови сарми, запечени на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен