Сармите не са просто едно от любимите ястия на българина, те са невероятен деликатес във всичките му форми. Няма човек, който да устои да не опита невероятните станимашки сармички.
Дори и не искаме да си представим Бъдни вечер, ако на масата не присъстват вкусно постни зелеви сарми и пълнени чушки.
Опитните домакини са на мнение, че не е никак трудно човек да приготви сарми, но всеки начинаещ готвач ще ви каже, че това може да се превърне в истинско кулинарно фиаско.
Един от най-честите проблеми при приготвянето на сарми е загарянето на сармите в тенджерата.
Обикновено загарянето се получава, когато поставите сармите директно на дъното на съда, в който готвите, ползвате прекалено силен котлон или и двете едновременно.
Правило номер 1 да не ви загарят сармите е да поставите на дъното на съда, в който ги приготвяте, негодни за навиване лозови или зелеви листа, или обърната чиния, а може и двете едновременно.
След това се придържайте към рецептата и не се притеснявайте, че сармите ви може да загорят. Изпитани рецепти за сарми с лозови листа и сарми със зелеви листа може да намерите на нашия сайт.
Коментари