Пилешките бутчета са лесни за приготвяне и много вкусни.
Средното време за приготвяне на пилешки бутчета е 40-45 минути варене в класическа тенджера, а в случай, че имате и искате да съкратите времето за приготвяне, може да използвате херметическа тенджера, която ще спомогне за това пилешкото да се свари за около 20 минути.
В зависимост от това за какво ще използвате бутчетата, можете да добавите подправки в съда, в който ще варите пилето. Така то ще стане по-ароматно и вкусно.
Подправки, подходящи за използване по време на варенето на пилешките бутчета, са черен пипер на зърна, сол, кимион, но те трябва да бъдат прибавени към пилето малко след като вече е завряло, за да се възползвате от ароматите на подправките максимално, без да губите съставките им и вкусовете.
По време на варенето на бутчетата се отделя пяна на повърхността на водата, която е желателно да отстранявате с помощта на лъжица.
Ако не сте сигурни дали пилето е сварено, можете да го тествате след 35 минути варене с помощта на дървена клечка за зъби, тя трябва да излиза плавно от месото и да не излиза мускулна течност от пилето след като я извадите.
След като бутчетата са сварени, можете да пристъпите към следващата им подготовка за вашите ястия с пилешко. Препоръчваме ви да си направите пилешка супа, пилешка яхния, пиле фрикасе или защо не панирано пиле.
Коментари