Топеното сирене не само може, но и задължително трябва да се панира. Шегата настрана, но панираното топено сирене и най-добрият приятел на добре изстуденото бяло вино или запотената халба с бира.
Това хрупкаво мезе се приготвя изключително лесно и бързо, като изключим времето, което трябва за прекара в хладилник, за да стегне преди кулинарната обработка.
И така, поканили сте приятели на гости, обещали сте нещо вкусно и хрупкаво и се чудите какво да приготвите. Просто разопаковайте топените сиренца и ги сложете в хладилника, а ако времето ви притиска, може да ги приберете и във фризера.
Докато парчетата топено сирене изстиват, вие може да се погрижите за панировката. Извадете малко корнфлейккс и го натрошете на ситно. Разбийте 2 бр. яйца и сипете брашно в подходящ съд.
Потопете охладените топени сиренца последователно в брашно, в разбитите яйца и в корнфлейкса. След това ги изпържете в силно сгорещена мазнина.
Оставете ги за момент на салфетка или домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина и ги поднесете с гарнитура от сладко от боровинки или сладко от диви плодове.
Нашият съвет е да приготвите двойна доза, защото панираните топени сирена са такава вкусотия, че една гарантирано няма да ви стигне.
Коментари