Орехите се считат за едни от най-полезните ядки. Те съдържат големи количества витамин A, витамин C, витамин B, омега 3, йод, магнезии, калций и други микро и макро елементи.
Ореховите ядки са много полезни за мозъка, зрението, костната система, сърдечно-съдовата система. Също така те са доста вкусни, затова са обичани от мнозина. Те намират широко приложение в кулинарията, като неотменима съставка от торти, десерти и др. Кой би отказал парче от любимата лесна орехова торта.
Освен в сладкиши и десерти, орехите са ключов участник в приготвянето на различни разядки, като класическата разядка с орехи и чесън или уникалната бабина полезна разядка с чесън.
Кой не обича орехи?
Освен с кулинарните си свойства, орехите са известни и с цял куп полезни свойства. Лекарите препоръчват да се консумират орехови ядки, защото те намаляват стреса, подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система, подобряват зрението, стимулират растежа на косата, намаляват кръвната захар, подобряват съня, подпомагат борбата с рака, добър имуностимулант, намаляват холестерола, забавят стареенето.
Полезните свойства на орехите са познати на човечеството от древни времена.
Хубаво е всеки ден да се консумира по една шепа орехови ядки. Това спомага и храносмилането. Най - хубаво е орехите да се консумират сурови. Орехите могат да се хапват по всяко време на деня.
Хора, които страдат от запек, са особено предпазливи спрямо храните, които коснсумират и се питат орехите запичат ли.
Орехите не запичат. Напротив, те помагат при запек. При запек се препоръчва консумацията на орехови ядки.
Коментари