Свинският черен дроб е много полезен продукт. Той съдържа големи количества желязо, магнезий, цинк, йод, витамин В, витамин Д, витамин Е,манган,мед, фосфор. Определят свинския дроб като е идеален източник за набавяне на желязо. Затова и лекарите препоръчват неговата употреба се препоръчва на хора, страдащи от анемия.
Очевидно редовната консумация на свински черен дроб по селски или пържен свински дроб спомага за поддържане нормалните стойности на желязото в кръвта. Също така е полезен при атеросклерозата.
Има редица състояния и заболявания, при които се препоръчва честата консумация на свински черен дроб. Той е изключително полезен за активните пушачи и при хора, страдащи от диабет. А една или две порции свински дроб с лук на фурна ще имат благоприятно влияние и при бременните жени, и при кърмачките, че и при техните партньори.
Случва се обаче да купим или да се сдобием с повече от нужното количество свински дроб и тогава си задаваме въпроса може ли да се замразява свински дроб във фризер.
Свинският черен дроб може да се замразява във фризера. Ако имате повече от него и не можете да го използвате на момента, това е един начин да го съхраните за по-късно.
Преди обаче да замразите свинския дроб, той трябва да се почисти хубаво, да се измие и подсуши. Хубаво е да се нареже на парчета и да се замрази на малко порции, които да са подходящи за едно готвене.
След размразяването той трябва да е готов за употреба. Замразен във фризира той може да се съхранява от три до четири месеца. Не трябва да се забравя, че е най-добре е свинският черен дроб да се консумира, докато е пресен.
Коментари