Кивито е малък екзотичен плод, който съдържа големи количества витамин С. В кивито се съдържа също така витамин В1, витамин А, натрий, желязо, фосфор, сяра, хлор, калий, калций, което прави този плод не само вкусен десерт, но и истинска витаминозна бомба, която трябва да бъде задължителна част от менюто на хората, които държат на здравословното хранене.
Неговата консистенция е почти кремообразна с малки семчици. Кивито съдържа 18 % сухо вещество и 80 % вода. В състава на сухото вещество влизат също така 1.6 % протеини, 1 % киселини, над 350 мг витамин С и около 12 % захари.
В 100 грама киви се съдържат 0 мазнини, 1 г белтъчини, 11 г въглехидрати, 49 килокалории. Неговата консумация има благоприятно въздействие върху организма.
Въпросът е обаче помага ли кивито при запек.
Кивито е идеално за консумация при запек. Известно е, че кивито има разхлабващо действие. То съдържа много фибри, които подпомагат чревната перисталтика и облекчават запека.
Специалистите препоръчват всеки ден да се консумира едно-две кивита на закуска, за да се предотврати бавната чревна перисталтика.
Кивито може да се консумира всеки ден. То не е само вкусен плод, но и много полезен.
Нарязаното киви трябва да се изяде колкото се може по - скоро иначе става много меко.
Коментари