Как да запазим и съхраняваме обелени картофи?

Как да запазим и съхраняваме обелени картофи?

Как да запазим и съхраняваме обелени картофи?

Картофите дълго време ще запазят свежестта си, когато се съхраняват необелени, но трябва да се консумират почти веднага след обелването им.

За да запазите обелените картофи свежи, има няколко начина. Когато нещо се обърка и гостите ви се обадят, че ще закъснеят, а вие вече сте обелили картофите, трябва да ги сложите в дълбока купа със студена вода. Задължително трябва да са облети с вода, за да не почернеят отгоре.

Но, когато гостите ви кажат, че няма да могат да дойдат, трябва да се намерят други начини за запазване и съхраняване на обелените картофи. Един от начините за съхранение на картофите е да ги сложите в чиста вода и да и приберете в хладилник, като по този начин може да ги съхранявате за не повече от 24 часа. На другия ден можете да изхвърлите водата, измивате ги и са готови за пържене. Нарязани на пръчици също по този начин могат да съхранят.

Другият начин е като ги бланширате и замраците. Нарежете картофите на пръчици и загрейте мазнината във фритюрника, която може да е олио и специална мазнина за фритюрник. Загрейте мазнината на 180 градуса и бланширайте картофите за около 2 - 3 минути, след което ги разстелете върху кухненска хартия и ги оставете върху тава или табла да се отцедят и да изстинат.

Когато картофите са напълно охладени, ги затворете добре в пликове за фризер и ги сложете във камерата на хладилника или фризера, за да се замразят. По този начин дори стават по-вкусни, след като се изпържат и ги ползвате, когато ви потрябват.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати